Historie

Noot aan de man, een vierstemmig a-capella mannenkoor

In de gemeente De Bilt is op 1 april 2013 het vierstemmig a capella mannenkoor Noot aan de Man opgericht. Door een aantal heren die met veel plezier repertoire uit hun jeugd zelf wilden gaan zingen.

Voor Noot aan de Man werd daarmee de toon gezet. In 2018 heeft het koor haar 5 jarig lustrum gevierd met het koorfestival ‘Noot aan de Man trakteert!’. Geïnspireerd door muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 is onder leiding van dirigent Ria Deurloo gewerkt aan een evenwichtige samenstelling van het koor en aan een boeiend repertoire.

Het koor gaat met veel zangplezier verder op het ingeslagen muzikale paden en telt inmiddels ongeveer 24 leden. We repeteren elke 14 dagen op woensdag in Bilthoven. Voor de koorleden zijn alle partijen in gezongen in DropBox beschikbaar.

Het Bestuur
Voorzittershamer

Marco van Rijn

Voorzitter

Penningmeester

Bart Westerweel

Penningmeester

Algemene Zaken

Jan Vermeer

Secretaris

Jury-rapport Bilts Korenfestival

Tijdens het eerste optreden op het Biltse Korenfestival ‘Biltsekoren laten zich horen’ in 2015 sprak de jury positief over Noot aan de Man: “Een jong maar veelbelovend koor waarvan we hopen dat het sprankelende en enthousiaste concerten zal blijven geven”.

“Het publiek wordt op natuurlijke wijze betrokken bij wat er op het podium gebeurt” en “Ondanks een aantal verbeterpunten is mooie dynamische samenzang te beluisteren”.